perjantai 10. elokuuta 2012

Pulmatehtävä

Ihanaa, tänään mökille. Pitkästä aikaa pääsee vain makoilemaan ja syömään massun täyteen. Parasta vielä on se, että mökille lähtee 3 kokkia, joten ruoka ei todellakaan voi olla pahaa. Mä tuun sieltä 200 kilosena ihan varmasti pois!

Postaukseni idea on heittää nyt teille tälläinen pieni miettimistehtävä viikonloppua varten. Teidän arvaukset ja ehkä oikean vastauksen voi laittaa kommenttiboksiin. Oikea vastaus selviää sitten viikonlopun jälkeen mökkipostauksessa :-) Oikein arvannut saa palkinnoksi hyvän mielen.

"Kuvittele, että olet risteyksessä. Toinen tie vie helvettiin ja toinen taivaaseen. Et tiedä kumpi tie vie taivaaseen. Risteyksessä seisoo 2 miestä ja toinen kertoo aina totuuden ja toinen aina valehtelee. Saat kysyä vain yhden kysymyksen. (Eli siis toinen valehtelee ja toinen kertoo totuuden) Millä kysymyksellä pääset taivaaseen?"

Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Pulmatehtävään vataus:
    "Pääseekö tästä helvettiin?"

    VastaaPoista
  2. "mitä toinen mies vastaisi, jos kysyisin häneltä näin: 'jos kysyisin toiselta mieheltä valehteletko sinä, mitä hän vastaisi?'" ja sit jos vastus on "kyllä" niin puhut totta puhuvalle miehelle ja jos vastaus on "ei" niin puhut valehtelevalle miehelle. jos kysyit totta puhuvalta ton kysymyksen niin vastaus on "kyllä" ja voit kysyä valehtelevalta mieheltä kumpi tie vie taivaaseen ja et mene sinne missä hän sanoi taivaan olevan. ja sitten toisin päin jos vastaus on "ei" niin kysyt toiselta mieheltä joka siis tässä tapauksessa puhuu totta, että missä on taivas ja menet sinne mihin hän käskee:) tämän logiikka on se että tämä kysymys pakottaa valehtelijan vastaamaan että "ei" koska hän tietää että toinen mies puhuu aina totta ja vastaisi "kyllä"

    -Miika

    VastaaPoista
  3. aloin miettii mutta liian vaikeeta t,Anna

    VastaaPoista
  4. Mites sitten yhdellä kysymyksellä, Miika?

    VastaaPoista

if you're reading this, you're beautiful and everything is going to be okay. ♥